UPS wil af van honderden vrachtpiloten

vrachtvloot aanpassen aan dalende vraag

De Amerikaanse pakketvervoerder UPS biedt aan honderden vrachtvliegers royale vertrekregelingen aan, nu de vraag naar vrachtvluchten sterk is afgenomen en herstel van de markt niet te verwachten valt. Zo zag de koerier het binnenlands pakketvolume in het tweede kwartaal met ruim 11% afnemen, terwijl het het internationaal vervoer een krimp liet zien van bijna 6,5%.

Vliegtuig van UPS
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

UPS beschikt over een van de grootste vrachtvloten van de wereld en telt zo’n 3.400 vliegers. De nieuwe maatregel volgt op een eerdere ingreep in de omvang van de vrachtvloot, waarbij het gigantische arsenaal aan vrachtvliegtuigen is gereduceerd van 582 naar 571 freighers. Daarnaast is UPS bezig om de oude MD11F’s met pensioen te sturen.

De pakketvervoerder benadrukt dat het om een vrijwillige vertrekregeling gaat en dat het bedrijf continu het personeelsbestand en de vloot aanpast aan de marktvraag. Als onderdeel van de vertrekregeling ontvangen de piloten een omvangrijk pakket aan vergoedingen, heet het verder. Behalve een vast geldbedrag gaat het daarbij om een gratis ziektekostenverzekering.

Vooral oude gezagvoerders

UPS heeft geen aantallen genoemd, maar in de Amerikaanse media wordt gesproken over honderden vliegers. De pilotenvakbond IPA spreekt intussen van een aantal van 167 vrachtpiloten, die een aanbod hebben ontvangen van UPS. Het gaat daarbij om oudere piloten, waaronder 157 senior gezagvoerders, die zwaar op de loonkosten drukken. Volgens de vakbond is het pilotenbestand uit zijn jasje gegroeid bij UPS tijdens de coronacrisis toen de vraag naar vrachtvluchten enorm toenam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

UPS wil af van honderden vrachtpiloten | NT

UPS wil af van honderden vrachtpiloten

vrachtvloot aanpassen aan dalende vraag

De Amerikaanse pakketvervoerder UPS biedt aan honderden vrachtvliegers royale vertrekregelingen aan, nu de vraag naar vrachtvluchten sterk is afgenomen en herstel van de markt niet te verwachten valt. Zo zag de koerier het binnenlands pakketvolume in het tweede kwartaal met ruim 11% afnemen, terwijl het het internationaal vervoer een krimp liet zien van bijna 6,5%.

Vliegtuig van UPS
Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

UPS beschikt over een van de grootste vrachtvloten van de wereld en telt zo’n 3.400 vliegers. De nieuwe maatregel volgt op een eerdere ingreep in de omvang van de vrachtvloot, waarbij het gigantische arsenaal aan vrachtvliegtuigen is gereduceerd van 582 naar 571 freighers. Daarnaast is UPS bezig om de oude MD11F’s met pensioen te sturen.

De pakketvervoerder benadrukt dat het om een vrijwillige vertrekregeling gaat en dat het bedrijf continu het personeelsbestand en de vloot aanpast aan de marktvraag. Als onderdeel van de vertrekregeling ontvangen de piloten een omvangrijk pakket aan vergoedingen, heet het verder. Behalve een vast geldbedrag gaat het daarbij om een gratis ziektekostenverzekering.

Vooral oude gezagvoerders

UPS heeft geen aantallen genoemd, maar in de Amerikaanse media wordt gesproken over honderden vliegers. De pilotenvakbond IPA spreekt intussen van een aantal van 167 vrachtpiloten, die een aanbod hebben ontvangen van UPS. Het gaat daarbij om oudere piloten, waaronder 157 senior gezagvoerders, die zwaar op de loonkosten drukken. Volgens de vakbond is het pilotenbestand uit zijn jasje gegroeid bij UPS tijdens de coronacrisis toen de vraag naar vrachtvluchten enorm toenam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement