Naast het leveren van de locomotieven voorziet het contract ter waarde van 3 miljard euro ook in onderhoud en reparatie van de locomotieven gedurende een periode van 35 jaar. De leveringen van de locomotieven vinden de komende elf jaar plaats.

Met de nieuwe locomotieven wil de regering van India het marktaandeel van het vrachtvervoer per spoor verhogen naar 40 tot 45%. Momenteel is dat 27%. India is daarnaast één van de weinig landen in de wereld met een bijna volledig geëlektrificeerd spoornetwerk.

‘Siemens ondersteunt de duurzame transformatie van de transportsector in India, aangezien het land ernaar streeft het marktaandeel van het vrachtvervoer per spoor bijna te verdubbelen’, laat Roland Busch, ceo van Siemens weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement