Reichmuth heeft in 2021 al 49% van de aandelen van de bij Rail Innovators Group aangesloten wagonverhuurder Railrelease gekocht. Nu koopt het bedrijf, dat zich vooral focust op duurzame projecten, ook aandelen in het moederbedrijf en in de andere twee dochterondernemingen van Rail Innovators Group. Dat zijn spoorvervoerder Rail Force One en logistiek dienstverlener Raillogix.

‘Wij willen graag een moderne en duurzame vloot hebben. Zo investeren we in rangeerlocomotieven op batterijen en willen we andere nieuwe locomotieven aankopen die onze operatie kunnen verduurzamen. Dat is erg kapitaalintensief. En met deze investeerder aan boord hebben we toegang tot hele andere financiële middelen’, vertelt Remie.

Remie laat bovendien weten dat Reichmuth Infrastructure, wat deel uitmaakt van Reichmuth & Co en zich vooral focust op infrastructuurinvesteringen, zich breder wil ontwikkelen en verder wil kijken dan alleen investeringen in wagonverhuur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement