Treinen van 740 meter op de lange baan

te veel operationele problemen

Hoewel het alweer tien jaar geleden is dat Brussel beleid uitstippelde voor het rijden met treinen van 740 meter, zijn de Nederlandse vorderingen op dit gebied tot nu toe mager te noemen. Vanuit Den Haag is te weinig budget vrijgemaakt voor de benodigde infrastructurele aanpassingen en vervoerder LTE is na een proef inmiddels gestopt met het rijden van de lange treinen.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Treinen van 740 meter op de lange baan | NT

Treinen van 740 meter op de lange baan

te veel operationele problemen

Hoewel het alweer tien jaar geleden is dat Brussel beleid uitstippelde voor het rijden met treinen van 740 meter, zijn de Nederlandse vorderingen op dit gebied tot nu toe mager te noemen. Vanuit Den Haag is te weinig budget vrijgemaakt voor de benodigde infrastructurele aanpassingen en vervoerder LTE is na een proef inmiddels gestopt met het rijden van de lange treinen.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu