Italiaanse snelwegen: om de 12 kilometer bouwplaats

Veel files

De bouwwerkzaamheden op de Italiaanse snelwegen zijn altijd al een grote grief voor de Nederlandse wegvervoerders, maar dit jaar maken de Italianen het nog bonter, blijkt uit onderzoek van nationale consumentenorganisatie Altroconsumo.

Foto: columbo.photog / Shutterstock.com

In totaal strekten de wegwerkzaamheden zich in april van dit jaar uit over een lengte van 134 kilometer over de onderzochte drukke verkeersader van 1500 kilometer tussen Milaan, Bologna, Ancona naar Rome en terug via Florence, La Spezia, Genua naar Milaan, melden de onderzoekers.

Het ging daarbij om welgeteld 117 bouwplaatsen. Dat komt neer op werkzaamheden met beperkingen en file-gevaar om de twaalf kilometer. Het laatste record, uit 2021, lag op 14 kilometer waar de transporteurs geconfronteerd werden met afzettingen, omleidingen, gereduceerde maximale snelheden en eenbaans-routes, aldus Altroconsumo.

Veel geduld nodig

Op de A1 tussen Milaan naar Bologna telden de onderzoekers 13 bouwplaatsen, terwijl er even zuidelijker sprake was van 34 wegwerkzaamheden op de A14 tussen Bologna en Pescara (360 kilometer). Ook tussen Genua en Milaan werd het geduld en de zenuwen van de wegvervoerders op de proef gesteld met 19 bouwwerkzaamheden, wat neerkomt op een derde van de complete afstand van 120 kilometer. Als er al werd gereden was dat in het meest positieve scenario met 60 kilometer per uur, stellen de onderzoekers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Italiaanse snelwegen: om de 12 kilometer bouwplaats | NT

Italiaanse snelwegen: om de 12 kilometer bouwplaats

Veel files

De bouwwerkzaamheden op de Italiaanse snelwegen zijn altijd al een grote grief voor de Nederlandse wegvervoerders, maar dit jaar maken de Italianen het nog bonter, blijkt uit onderzoek van nationale consumentenorganisatie Altroconsumo.

Foto: columbo.photog / Shutterstock.com

In totaal strekten de wegwerkzaamheden zich in april van dit jaar uit over een lengte van 134 kilometer over de onderzochte drukke verkeersader van 1500 kilometer tussen Milaan, Bologna, Ancona naar Rome en terug via Florence, La Spezia, Genua naar Milaan, melden de onderzoekers.

Het ging daarbij om welgeteld 117 bouwplaatsen. Dat komt neer op werkzaamheden met beperkingen en file-gevaar om de twaalf kilometer. Het laatste record, uit 2021, lag op 14 kilometer waar de transporteurs geconfronteerd werden met afzettingen, omleidingen, gereduceerde maximale snelheden en eenbaans-routes, aldus Altroconsumo.

Veel geduld nodig

Op de A1 tussen Milaan naar Bologna telden de onderzoekers 13 bouwplaatsen, terwijl er even zuidelijker sprake was van 34 wegwerkzaamheden op de A14 tussen Bologna en Pescara (360 kilometer). Ook tussen Genua en Milaan werd het geduld en de zenuwen van de wegvervoerders op de proef gesteld met 19 bouwwerkzaamheden, wat neerkomt op een derde van de complete afstand van 120 kilometer. Als er al werd gereden was dat in het meest positieve scenario met 60 kilometer per uur, stellen de onderzoekers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement