Deltalinqs-voorzitter: ‘Netcongestie is showstopper van energietransitie’

Jaardiner

‘Netcongestie staat met stip op nummer één van het lijstje knelpunten voor de energietransitie in de Rotterdamse haven.’ Voorzitter Victor van der Chijs van ondernemersvereniging Deltalinqs pleitte maandag op het traditionele jaardiner opnieuw voor een transitiewet om de klimaatdoelstellingen te halen. ‘Investeringsbeslissingen blijven nu uit, bedrijven vertrekken. Zonder ingrijpen wordt Nederland weggespeeld op de internationale markt.’

‘Als het in Rotterdam vastloopt, loopt heel Nederland vast.’ Foto: Marco de Swart

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Deltalinqs-voorzitter: ‘Netcongestie is showstopper van energietransitie’ | NT

Deltalinqs-voorzitter: ‘Netcongestie is showstopper van energietransitie’

Jaardiner

‘Netcongestie staat met stip op nummer één van het lijstje knelpunten voor de energietransitie in de Rotterdamse haven.’ Voorzitter Victor van der Chijs van ondernemersvereniging Deltalinqs pleitte maandag op het traditionele jaardiner opnieuw voor een transitiewet om de klimaatdoelstellingen te halen. ‘Investeringsbeslissingen blijven nu uit, bedrijven vertrekken. Zonder ingrijpen wordt Nederland weggespeeld op de internationale markt.’

‘Als het in Rotterdam vastloopt, loopt heel Nederland vast.’ Foto: Marco de Swart

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu