CO2 Next gaat ontwerpfase in, dit jaar definitief investeringsbesluit

Shell en Total Energies treden toe

CO2 Next, het project voor CO2-opslag en overslag op de Maasvlakte, gaat een nieuwe projectfase in waarbij het ontwerp, de realisatie en de kosten worden onderzocht. Het definitieve investeringsbesluit staat voor dit jaar gepland, mits de vergunningen zijn afgegeven. Het streven is in 2028 met de commerciële activiteiten te starten. Shell en Total Energies zijn nu ook partner in het project, dat tot nu toe door de Gasunie en Vopak werd geleid.

Next Co2 maasvlakte
Het Next CO2 project gaat de ontwerpfase in; dit jaar definitief investeringsbesluit. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

CO2 Next gaat ontwerpfase in, dit jaar definitief investeringsbesluit | NT

CO2 Next gaat ontwerpfase in, dit jaar definitief investeringsbesluit

Shell en Total Energies treden toe

CO2 Next, het project voor CO2-opslag en overslag op de Maasvlakte, gaat een nieuwe projectfase in waarbij het ontwerp, de realisatie en de kosten worden onderzocht. Het definitieve investeringsbesluit staat voor dit jaar gepland, mits de vergunningen zijn afgegeven. Het streven is in 2028 met de commerciële activiteiten te starten. Shell en Total Energies zijn nu ook partner in het project, dat tot nu toe door de Gasunie en Vopak werd geleid.

Next Co2 maasvlakte
Het Next CO2 project gaat de ontwerpfase in; dit jaar definitief investeringsbesluit. Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu