APM Terminals Maasvlakte investeert in 12 kranen van ZPMC

Investering in 240 nieuwe apparaten

De Chinese kraanfabrikant ZPMC gaat 12 ship-to-shore kranen leveren aan APM Terminals Maasvlakte II. Deze aanschaf maakt deel uit van een grotere investering van het bedrijf die in totaal 240 stuks nieuwe apparatuur behelst, onder andere voor terminals in Afrika, Latijns-Amerika en Europa.

APM nieuwe apparatuur
APM Terminal Maasvlakte II krijgt 12 nieuwe kranen. Foto: APM Terminals.

Het gaat om investeringen in onder andere schip-naar-walkranen, maar ook portaalkranen met rubberbanden en elektrische terminal trekkers. Hiervoor heeft APM Terminals overeenkomsten getekend met ZPMC, Sany, Kuenz, Shacman en ABB.

Het bedrijf zegt met deze investering de groeistrategie te willen versterken en de efficiency te willen vergroten. Welk bedrag met de investering is gemoeid, heeft APM Terminals niet bekendgemaakt.

Behalve in Nederland, gaat het bijvoorbeeld ook om kranen voor de APM Terimals in Tang, maar de Cote d’Ivoire terminal en de APM Terminals Lazaro in Mexico krijgen nieuwe apparatuur. Daarnaast krijgt de terminal in het Braziliaanse Suape nieuwe apparatuur, waaronder nieuwe kranen en elektrische terminaltrekkers.

Maasvlakte II

Eerder dit jaar investeerde APM Terminals Maasvlakte II al in de aanschaf van 62 nieuwe kranen, Automated Rail Mounted Gantry Cranes (ARMG’s), van Kuenz en ABB, waarmee de capaciteit in de loop van 2027 zal verdubbelen, meldde het bedrijf.

APM Terminals Maasvlakte investeert in 12 kranen van ZPMC | NT

APM Terminals Maasvlakte investeert in 12 kranen van ZPMC

Investering in 240 nieuwe apparaten

De Chinese kraanfabrikant ZPMC gaat 12 ship-to-shore kranen leveren aan APM Terminals Maasvlakte II. Deze aanschaf maakt deel uit van een grotere investering van het bedrijf die in totaal 240 stuks nieuwe apparatuur behelst, onder andere voor terminals in Afrika, Latijns-Amerika en Europa.

APM nieuwe apparatuur
APM Terminal Maasvlakte II krijgt 12 nieuwe kranen. Foto: APM Terminals.

Het gaat om investeringen in onder andere schip-naar-walkranen, maar ook portaalkranen met rubberbanden en elektrische terminal trekkers. Hiervoor heeft APM Terminals overeenkomsten getekend met ZPMC, Sany, Kuenz, Shacman en ABB.

Het bedrijf zegt met deze investering de groeistrategie te willen versterken en de efficiency te willen vergroten. Welk bedrag met de investering is gemoeid, heeft APM Terminals niet bekendgemaakt.

Behalve in Nederland, gaat het bijvoorbeeld ook om kranen voor de APM Terimals in Tang, maar de Cote d’Ivoire terminal en de APM Terminals Lazaro in Mexico krijgen nieuwe apparatuur. Daarnaast krijgt de terminal in het Braziliaanse Suape nieuwe apparatuur, waaronder nieuwe kranen en elektrische terminaltrekkers.

Maasvlakte II

Eerder dit jaar investeerde APM Terminals Maasvlakte II al in de aanschaf van 62 nieuwe kranen, Automated Rail Mounted Gantry Cranes (ARMG’s), van Kuenz en ABB, waarmee de capaciteit in de loop van 2027 zal verdubbelen, meldde het bedrijf.