Franse Fréjustunnel naar Italië gestremd na rotslawine

Omleiding via Mont Blanctunnel

De Fréjustunnel tussen Frankrijk en Italië is gesloten voor vrachtverkeer vanwege een rotslawine. Ook het treinverkeer door de spoortunnel ligt stil. Hoe lang de stremming gaat duren, is nog onbekend.

Fréjustunnel
Foto: MikeDotta / Shutterstock

Zondag vielen rotsen op de weg in aanloop naar de tunnel, ter hoogte van het dorpje Saint-André. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de Mont Blanctunnel of over de snelweg A8, vrachtwagens die gevaarlijke stoffen vervoeren kunnen alleen via de A8. Personenauto’s kunnen wel door de Fréjustunnel passeren, zij worden omgeleid over smalle bergweggetjes.

Onderhoud Mont Blanctunnel

‘We onderzoeken het probleem momenteel met geologen om te zien wanneer we het stuk snelweg kunnen heropenen. In theorie weten we morgenavond meer over wanneer de snelweg open kan’, laat een woordvoerder van de tunnel weten aan NT.

In de Mont Blanctunnel staat onderhoud gepland dat zou beginnen op 4 september. Als het niet lukt om de snelweg voor die tijd te heropenen, worden de werkzaamheden daar uitgesteld. ‘We kunnen de Mont Blanctunnel en de Fréjustunnel niet allebei sluiten. De een of de ander blijft open’, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Franse Fréjustunnel naar Italië gestremd na rotslawine | NT

Franse Fréjustunnel naar Italië gestremd na rotslawine

Omleiding via Mont Blanctunnel

De Fréjustunnel tussen Frankrijk en Italië is gesloten voor vrachtverkeer vanwege een rotslawine. Ook het treinverkeer door de spoortunnel ligt stil. Hoe lang de stremming gaat duren, is nog onbekend.

Fréjustunnel
Foto: MikeDotta / Shutterstock

Zondag vielen rotsen op de weg in aanloop naar de tunnel, ter hoogte van het dorpje Saint-André. Vrachtverkeer wordt omgeleid via de Mont Blanctunnel of over de snelweg A8, vrachtwagens die gevaarlijke stoffen vervoeren kunnen alleen via de A8. Personenauto’s kunnen wel door de Fréjustunnel passeren, zij worden omgeleid over smalle bergweggetjes.

Onderhoud Mont Blanctunnel

‘We onderzoeken het probleem momenteel met geologen om te zien wanneer we het stuk snelweg kunnen heropenen. In theorie weten we morgenavond meer over wanneer de snelweg open kan’, laat een woordvoerder van de tunnel weten aan NT.

In de Mont Blanctunnel staat onderhoud gepland dat zou beginnen op 4 september. Als het niet lukt om de snelweg voor die tijd te heropenen, worden de werkzaamheden daar uitgesteld. ‘We kunnen de Mont Blanctunnel en de Fréjustunnel niet allebei sluiten. De een of de ander blijft open’, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement