Terugkeerplicht vrachtwagens op losse schroeven

advies van Europese advocaat-generaal

De terugkeerplicht van vrachtwagens had nooit ingevoerd mogen worden. Tot die conclusie is advocaat-generaal Giovanni Pitruzzella van het Europees Hof van Justitie gekomen. Volgens Pitruzzella is er geen onderzoek gedaan naar de impact van de plicht, waarbij trucks een keer per acht weken moeten terugkeren naar het land van herkomst.

Vrachtwagens op een rustplaats in Oostenrijk
Foto: Roel van der Maas / NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Terugkeerplicht vrachtwagens op losse schroeven | NT

Terugkeerplicht vrachtwagens op losse schroeven

advies van Europese advocaat-generaal

De terugkeerplicht van vrachtwagens had nooit ingevoerd mogen worden. Tot die conclusie is advocaat-generaal Giovanni Pitruzzella van het Europees Hof van Justitie gekomen. Volgens Pitruzzella is er geen onderzoek gedaan naar de impact van de plicht, waarbij trucks een keer per acht weken moeten terugkeren naar het land van herkomst.

Vrachtwagens op een rustplaats in Oostenrijk
Foto: Roel van der Maas / NT

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu