Rampschip ‘Dali’ dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept (met video)

Bergingsoperatie

Het vrachtschip dat bijna twee maanden geleden tegen een brug in de Amerikaanse stad Baltimore aanvoer, is maandag weer vlotgetrokken en terug naar de haven gesleept.

Eind mei moet de haven van Baltimore weer volledig bereikbaar zijn. Foto: AFP via ANP

Beelden van de operatie die live werden uitgezonden lieten een vloot sleepboten zien die de Dali verplaatsten, weg van de overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge en richting een maritieme terminal.

Het onder Singaporese vlag varende schip blokkeerde een van de drukste havens van Amerika sinds het op 26 maart elektriciteitsproblemen kreeg en tegen een steunkolom van de brug botste. Daardoor stortte de brug in en kwamen zes arbeiders om het leven.

De haven is een belangrijk knooppunt voor de auto-industrie en verwerkte vorig jaar bijna 850.000 auto’s en lichte vrachtwagens. Dat is meer dan welke andere Amerikaanse haven dan ook, volgens cijfers van de staat Maryland.

Rampschip ‘Dali’ dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept (met video) | NT

Rampschip ‘Dali’ dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept (met video)

Bergingsoperatie

Het vrachtschip dat bijna twee maanden geleden tegen een brug in de Amerikaanse stad Baltimore aanvoer, is maandag weer vlotgetrokken en terug naar de haven gesleept.

Eind mei moet de haven van Baltimore weer volledig bereikbaar zijn. Foto: AFP via ANP

Beelden van de operatie die live werden uitgezonden lieten een vloot sleepboten zien die de Dali verplaatsten, weg van de overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge en richting een maritieme terminal.

Het onder Singaporese vlag varende schip blokkeerde een van de drukste havens van Amerika sinds het op 26 maart elektriciteitsproblemen kreeg en tegen een steunkolom van de brug botste. Daardoor stortte de brug in en kwamen zes arbeiders om het leven.

De haven is een belangrijk knooppunt voor de auto-industrie en verwerkte vorig jaar bijna 850.000 auto’s en lichte vrachtwagens. Dat is meer dan welke andere Amerikaanse haven dan ook, volgens cijfers van de staat Maryland.