Maersk opent eigen crossdock naast APM Terminal op Maasvlakte

Verticale integratie: ‘Alle ballen op Rotterdam'

A.P. Moller-Maersk heeft onlangs een eigen crossdock warehouse in gebruik genomen op de Tweede Maasvlakte. Containers worden er uitgepakt en kunnen direct terug naar de naastgelegen APM Terminal. Maersk wil met het eigen crossdock in de haven ‘een schakel uit de keten halen’ om de ‘goederenstroom met dagen te versnellen’, vertelt Ole Trumpfheller, directeur North Europe Continent Area bij Maersk. Het is een nieuwe stap in de verticale integratie van de rederij in de logistieke keten.

De eerste pallets van Starbucks staan al achterin het crossdock. Foto: NT / RK

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Maersk opent eigen crossdock naast APM Terminal op Maasvlakte | NT

Maersk opent eigen crossdock naast APM Terminal op Maasvlakte

Verticale integratie: ‘Alle ballen op Rotterdam'

A.P. Moller-Maersk heeft onlangs een eigen crossdock warehouse in gebruik genomen op de Tweede Maasvlakte. Containers worden er uitgepakt en kunnen direct terug naar de naastgelegen APM Terminal. Maersk wil met het eigen crossdock in de haven ‘een schakel uit de keten halen’ om de ‘goederenstroom met dagen te versnellen’, vertelt Ole Trumpfheller, directeur North Europe Continent Area bij Maersk. Het is een nieuwe stap in de verticale integratie van de rederij in de logistieke keten.

De eerste pallets van Starbucks staan al achterin het crossdock. Foto: NT / RK

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu