MAN en Scania lopen leveringsachterstand in en verdubbelen nettowinst

2,5 miljard euro nettowinst

Truckfabrikant Traton, onder andere eigenaar van de merken Scania en MAN, heeft zijn winst vorig jaar ruim weten te verdubbelen ten opzichte van 2022. Op een omzet van 47 miljard registreerde de fabrikant een nettowinst van 2,5 miljard euro. In 2022 was de winst nog 1,1 miljard euro. De extra winst is met name te wijten aan de ingelopen leveringsachterstand die ontstaan was door de Oekraïne-oorlog.

De verkoop van Scania's nam met 14% toe. Foto: Traton Group

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

MAN en Scania lopen leveringsachterstand in en verdubbelen nettowinst | NT

MAN en Scania lopen leveringsachterstand in en verdubbelen nettowinst

2,5 miljard euro nettowinst

Truckfabrikant Traton, onder andere eigenaar van de merken Scania en MAN, heeft zijn winst vorig jaar ruim weten te verdubbelen ten opzichte van 2022. Op een omzet van 47 miljard registreerde de fabrikant een nettowinst van 2,5 miljard euro. In 2022 was de winst nog 1,1 miljard euro. De extra winst is met name te wijten aan de ingelopen leveringsachterstand die ontstaan was door de Oekraïne-oorlog.

De verkoop van Scania's nam met 14% toe. Foto: Traton Group

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen