Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over

350 vrachtwagens

De Japanse logistiek dienstverlener Yusen Logistics wil transportbedrijf Parts Express uit Vianen overnemen. Bij Parts Express werken zo’n 500 mensen. Het wagenpark bestaat naar eigen zeggen uit zo’n 450 voertuigen, waarvan 350 trucks.

Vrachtwagen en bestelbus van Parts Express
Het wagenpark van Parts Express bestaat uit 350 vrachtwagens en 100 bestelbussen. Foto: Parts Express

Dat blijkt uit een melding op de site van de Autoriteit Markt en Consument, dat de acquisitie nog moet goedkeuren. Parts Express rijdt voornamelijk voor importeurs van auto-, truck- en bandenmerken en bedrijven in de elektrotechnische en installatiebranche.

Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK. Het bedrijf sloeg in 2022 ook al toe in de Benelux met de overname van Group Pierre uit België.

Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over | NT

Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over

350 vrachtwagens

De Japanse logistiek dienstverlener Yusen Logistics wil transportbedrijf Parts Express uit Vianen overnemen. Bij Parts Express werken zo’n 500 mensen. Het wagenpark bestaat naar eigen zeggen uit zo’n 450 voertuigen, waarvan 350 trucks.

Vrachtwagen en bestelbus van Parts Express
Het wagenpark van Parts Express bestaat uit 350 vrachtwagens en 100 bestelbussen. Foto: Parts Express

Dat blijkt uit een melding op de site van de Autoriteit Markt en Consument, dat de acquisitie nog moet goedkeuren. Parts Express rijdt voornamelijk voor importeurs van auto-, truck- en bandenmerken en bedrijven in de elektrotechnische en installatiebranche.

Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK. Het bedrijf sloeg in 2022 ook al toe in de Benelux met de overname van Group Pierre uit België.