Het ebit van de Duitse post- en pakketgigant over de eerste negen maanden van dit jaar komt daarmee uit op een bedrag van 5,8 miljard euro, een verdubbeling van het resultaat vergeleken met de eerste drie kwartalen van vorig jaar, aldus het Duitse concern. Toen was het resultaat van 2,9 miljard al een historisch record voor DP DHL.

Optimistisme

Volgens topman Frank Appel heeft het transportconcern binnen de eerste negen maanden al de winstprognose voor het gehele boekjaar 2021 gerealiseerd. Hij schrijft die ‘significante’ winstgroei onder meer toe aan een sterk herstel van de zakelijk pakketvervoer, terwijl het e-commerce aanbod op een hoog niveau bleef. In de expeditie profiteerde het intussen van de hoge vervoerstarieven in de luchtvracht en containervaart.

Appel is verder optimistisch dat in het naderend piekseizoen de resultaten nog hoger zullen uitvallen ondanks het feit dat er nog steeds sprake is van een beperkte capaciteit in de containervaart en luchtvrachtmarkt. Voor dat tekort heeft DP-DHL al extra capaciteit ingekocht en ook binnen de eigen vrachtvloot opgebouwd in het derde kwartaal, zegt de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement