Het doel van het fonds, het Amazon Industrial Innovation Fund (AIIF), is in de eerste plaats om tegemoet te kunnen komen aan de eis van de klanten dat bestellingen steeds sneller bezorgd worden, meldt Amazon. Het e-commercebedrijf beperkt zich daarbij niet tot alleen de VS, maar wil naar eigen zeggen wereldwijd investeren.

Het AIIF mikt op deelnemingen in zowel startups als gevestigde bedrijven. Amazon noemt als voorbeeld ondernemers in robotica, kunstmatige intelligentie en autonome technologie voor de logistiek. ‘We willen graag in contact komen met bedrijven die daaraan voldoen’, schrijf het concern.

Bij de lancering van het fonds eind vorige week kon Amazon al gelijk de vijf eerste participaties aankondigen. het gaat daarbij om Amerikaanse startups die actief zijn in robotica voor gebruik in warehouses en de logistiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement