Dat blijkt uit de deze week gepresenteerde jaarcijfers van het concern.

De nettowinst van Bolloré kwam door de desinvestering uit op een bedrag van 2,7 miljard euro op een omzet van 20,6 miljard euro (+20%). Daarvan kwam 7,1 miljard euro (+41%) voor rekening van dochterbedrijf Bolloré Logistics, dat een bedrijfsresultaat behaalde van 437 miljoen euro (+80%).

Omzet BAL niet meegerekend

In de jaarcijfers van het concern zijn de resultaten van van BAL niet meer meegenomen, blijkt uit een toelichting. Inclusief de inkomsten van Bolloré Africa Logistics (BAL) zou er nog een omzetbedrag van 2,6 miljard euro kunnen worden toegevoegd, een stijging van 300 miljoen vergeleken met 2021.

Bolloré schrijft de stijgende winsten en inkomsten in logistiek over het boekjaar 2022 vooral toe aan de stevig gestegen vrachttarieven en een sterke groei in het luchtvrachtvolume. Ook de activiteiten in de contractlogistiek deden het goed, waar er groei was in de opslag en distributie van cosmetica, farmaceutica en vliegtuigonderdelen.

Behalve in logistiek is het Franse moederconcern vooral actief in communicatie (omzet 9,5 miljard euro) en energie (omzet 3,5 miljard euro).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement