Norman heeft vijf kantoren in het VK en zeven in Azië. Het bedrijf telt 126 medewerkers, die jaarlijks goed zijn voor een volume van 210.000 ton vracht.

‘Met deze overname zetten we een grote stap in onze locaties en verbeteren we onze dienstverlening’, zegt  Rob Linders, ceo van Janssen Group of Companies. Met de overname voegt Janssen een uitgebreid Aziatisch netwerk toe aan zijn portfolio. Ook krijgt het bedrijf door de koop toegang tot de Britse markt.

Norman is de vijfde overnameprooi voor Janssen in tien maanden tijd. Eerder nam het bedrijf onder meer Rollema, activiteiten van VCK en een logistiek softwareplatform in Hamburg over.

9 miljard

Janssen Group of Companies is sinds vorig jaar eigendom van het Nederlandse private-equityhuis Waterland, dat een ‘buy-and-build’ strategie hanteert om aangekochte bedrijven verder uit te bouwen. Waterland is goed voor een beleggingsportefeuille van 9 miljard euro.

Begin 2022 sloeg de investeerder al een grote slag in Duitsland met de overname van Duvenbeck Group uit Bocholt. Daarmee voegde Waterland een wegvervoerder met een omzet van 700 miljoen euro, 6.000 medewerkers en een wagenpark van 1.500 trucks toe aan haar portfolio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement