Fossiele brandstoffen vormen grootste goederenstroom in 2021

CBS-cijfers

632 miljard kilo goederen met een totale waarde van 940 miljard euro kwam in 2021 Nederland binnen. Ongeveer twee derde van dat gewicht is onbewerkt doorgevoerd naar andere landen. Meer dan 40% van het inkomende gewicht betreft fossiele brandstoffen. De grootste groeiers waren de VS en landengroep China, Taiwan en Mongolië.

Foto: Andrey Sharpilo, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Fossiele brandstoffen vormen grootste goederenstroom in 2021 | NT

Fossiele brandstoffen vormen grootste goederenstroom in 2021

CBS-cijfers

632 miljard kilo goederen met een totale waarde van 940 miljard euro kwam in 2021 Nederland binnen. Ongeveer twee derde van dat gewicht is onbewerkt doorgevoerd naar andere landen. Meer dan 40% van het inkomende gewicht betreft fossiele brandstoffen. De grootste groeiers waren de VS en landengroep China, Taiwan en Mongolië.

Foto: Andrey Sharpilo, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu