Daarmee verviervoudigt de oppervlakte aan distributiecentra van Ceva in het Zuid-Aziatische land tot bijna een miljoen vierkante meter en heeft de logistieke dienstverlener er in één klap 8000 medewerkers bij. Stellar Value Chain exploiteert 75 centra in 35 steden verspreid over India.

Opmerkelijk detail: Stellar Value Chain is pas zeven jaar geleden opgericht, door de zakenman Anshuman Singh. Die heeft zich ten doel gesteld om India in de top-5 van de Logistics Performance Index van de Wereldbank te krijgen. Hij startte Stellar Value Chain in 2016 met 125 miljoen dollar van de New Yorkse private equity-investeerder Warburg Pincus. Die verkoopt nu samen met enkele partners zijn aandelen, waarmee Ceva 96% van de groep in handen krijt.

Ook Ceva, onderdeel van CMA CGM, wil naar de top 5, maar dan die van de mondiale ranglijst van logistieke dienstverleners. Volgens topman Mathieu Friedberg is de Indiase overname daarin ‘een grote stap voorwaarts’ omdat Stellar niet alleen een groot netwerk binnen India bezit, maar ook goede verbindingen heeft met de hele regio Azië-Pacific.

Het ooit Nederlandse Ceva, dat vier jaar geleden door de Franse rederij werd ingelijfd, lijkt aardig op weg om zijn top-5 ambitie waar te maken. De groep deed de afgelopen jaren al meer grote acquisities, waaronder het Franse Bolloré Logistics en de Afrikaanse belangen van de Zwitserse Spedag Group. Het huidige netwerk beslaat 170 landen met 110.000 werknemers in ruim 1300 vestigingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement