Europa zet rem op export afval

Plastic

Europa wil een ban invoeren op afvalexporten naar landen die niet tot de Oeso behoren. Daarover hebben het Europese Parlement en de EU-Raad een akkoord bereikt. Zo moet het vervoer worden ingeperkt van onder meer plasticafval naar landen die het niet kunnen recyclen.

plastic afval
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Europa zet rem op export afval | NT

Europa zet rem op export afval

Plastic

Europa wil een ban invoeren op afvalexporten naar landen die niet tot de Oeso behoren. Daarover hebben het Europese Parlement en de EU-Raad een akkoord bereikt. Zo moet het vervoer worden ingeperkt van onder meer plasticafval naar landen die het niet kunnen recyclen.

plastic afval
Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu