Dat stelt Karen Reddington, president Europa van FedEx, tegenover het Britse Aircargo News. Volgens de manager blijft de pandemie zorgen voor het groot tekort aan belly-capaciteit en daarmee blijft de druk extreem hoog op de beschikbare ruimte op vrachtvliegtuigen.

Online shopping

Reddington voorziet tevens voor ‘ver in 2022’ aanhoudende problemen bij de vrachtafhandeling op de grote luchthavens en een stijgende vraag naar capaciteit bij de consument. Dat laatste is hoofdzakelijk toe te schrijven aan het toegenomen online shoppen, dat door de verschillende lockdowns ook nog eens door overheden in de hand wordt gewerkt.

Zij verwacht dat de vrachtvolumes dit jaar vergeleken met 2021 verder zullen toenemen. Daarbij leverde vorig jaar al vrachtvolumes op die hoger waren dan in het pre-coronajaar 2019. Voor de lange termijn voorziet de FedEx-manager door de aanhoudende logistieke problemen nieuwe transportnetwerken ontstaan en een regionalisering van de bevoorradingsketen.

FedEx zag over het recent afgesloten tweede kwartaal het bedrijfsresultaat met 9% toenemen naar 1,6 miljard dollar ondanks hogere kosten door de coronapandemie en het personeelstekort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement