MAN gaat in Nederland op kleine schaal waterstoftrucks leveren

Introductie in vier landen

De Duitse vrachtwagenfabrikant MAN gaat in Nederland waterstoftrucks verkopen. MAN levert in slechts vier landen. Alexander Vlaskamp, ceo van MAN trucks & bussen, verwacht echter niet dat transport op waterstof grootschalig doorbreekt.

Alexander Vlaskamp, ceo van MAN trucks & bussen, heeft Nederland uitgekozen als een van de eerste vier landen. Foto: MAN

De vrachtwagenbouwer uit München presenteert maandag zijn plannen rond de bouw van waterstoftrucks. Naast Nederland zal de waterstoftruck ook in Noorwegen, IJsland en de Verenigde Arabische Emiraten rijden, laat Vlaskamp weten in een vraaggesprek met De Telegraaf. MAN kiest daarbij voor een truck met conventionele verbrandingsmotor op waterstof. “We kiezen voor Noorwegen en Nederland, omdat er in deze landen ook veel waterstofprojecten lopen en er een eigen productie is van waterstof.”

Nog deze maand zal de verkoop van waterstoftrucks in Nederland beginnen. Maar ze zullen niet direct het hele land doorrijden, omdat het simpelweg niet mogelijk is overal te tanken. In Nederland gaat de truck op de Maasvlakte rijde

MAN gaat in Nederland op kleine schaal waterstoftrucks leveren | NT

MAN gaat in Nederland op kleine schaal waterstoftrucks leveren

Introductie in vier landen

De Duitse vrachtwagenfabrikant MAN gaat in Nederland waterstoftrucks verkopen. MAN levert in slechts vier landen. Alexander Vlaskamp, ceo van MAN trucks & bussen, verwacht echter niet dat transport op waterstof grootschalig doorbreekt.

Alexander Vlaskamp, ceo van MAN trucks & bussen, heeft Nederland uitgekozen als een van de eerste vier landen. Foto: MAN

De vrachtwagenbouwer uit München presenteert maandag zijn plannen rond de bouw van waterstoftrucks. Naast Nederland zal de waterstoftruck ook in Noorwegen, IJsland en de Verenigde Arabische Emiraten rijden, laat Vlaskamp weten in een vraaggesprek met De Telegraaf. MAN kiest daarbij voor een truck met conventionele verbrandingsmotor op waterstof. “We kiezen voor Noorwegen en Nederland, omdat er in deze landen ook veel waterstofprojecten lopen en er een eigen productie is van waterstof.”

Nog deze maand zal de verkoop van waterstoftrucks in Nederland beginnen. Maar ze zullen niet direct het hele land doorrijden, omdat het simpelweg niet mogelijk is overal te tanken. In Nederland gaat de truck op de Maasvlakte rijde