Crisis voor PKP Cargo: bestuursleden geschorst en gedwongen verlof

een derde van het personeel straks 'inactief'

Het rommelt bij de Poolse staatsspoorwegmaatschappij PKP Cargo. Zo zijn er dit jaar meerdere bestuursleden geschorst en ontslagen wegens mogelijke belangenverstrengelingen. Daarnaast voert PKP Group nu ook een maatregel in waar ongeveer een derde van de werknemers wordt vrijgesteld van werk voor een periode van maximaal 12 maanden om kosten te besparen.

crisis PKP cargo
De spoorvervoerder kondigde een aantal weken geleden in eigen berichtgeving al aan om vanaf 1 juni een derde van zijn werknemers met gedwongen verlof te sturen om de kosten te verlagen. Foto: Shutterstock / Wirestock Creators

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Crisis voor PKP Cargo: bestuursleden geschorst en gedwongen verlof | NT

Crisis voor PKP Cargo: bestuursleden geschorst en gedwongen verlof

een derde van het personeel straks 'inactief'

Het rommelt bij de Poolse staatsspoorwegmaatschappij PKP Cargo. Zo zijn er dit jaar meerdere bestuursleden geschorst en ontslagen wegens mogelijke belangenverstrengelingen. Daarnaast voert PKP Group nu ook een maatregel in waar ongeveer een derde van de werknemers wordt vrijgesteld van werk voor een periode van maximaal 12 maanden om kosten te besparen.

crisis PKP cargo
De spoorvervoerder kondigde een aantal weken geleden in eigen berichtgeving al aan om vanaf 1 juni een derde van zijn werknemers met gedwongen verlof te sturen om de kosten te verlagen. Foto: Shutterstock / Wirestock Creators

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu