Amerikaanse kustwacht staakt zoektocht naar bemanning ‘Gallant’

eigenaar vreest het ergste

De Amerikaanse kustwacht zoekt niet verder naar de twee vermiste bemanningsleden van de ‘Gallant’, het oud-Nederlandse vrachtzeilschip dat dinsdag zonk bij de Bahama’s. Dat schrijft de eigenaar van het schip, de Blue Schooner Company, op zijn website. De eigenaar vreest voor het lot van de twee vermisten.

Het schip op een archieffoto. Foto: piotrbb / Shutterstock

De ‘Gallant’, varend voor de Nederlandse rederij Fairtransport, werd dinsdag ten zuiden van de Bahama’s verrast door slecht weer. Het schip kapseisde en zonk. Zes bemanningsleden konden gered worden door de Amerikaanse kustwacht, naar twee anderen werd een grootscheepse zoektocht gestart met twee helikopters, een vliegtuig en een schip van de Amerikaanse kustwacht en een patrouillevaartuig uit de Bahama’s.

Die zoektocht leverde niets op, waardoor de Blue Schooner Company ‘gedwongen is om aan de slechtste uitkomst te denken’. Voor de nabestaanden en overlevenden is er psychologische nazorg geregeld. Over de identiteit van de slachtoffers doet de eigenaar geen uitspraken.

Amerikaanse kustwacht staakt zoektocht naar bemanning ‘Gallant’ | NT

Amerikaanse kustwacht staakt zoektocht naar bemanning ‘Gallant’

eigenaar vreest het ergste

De Amerikaanse kustwacht zoekt niet verder naar de twee vermiste bemanningsleden van de ‘Gallant’, het oud-Nederlandse vrachtzeilschip dat dinsdag zonk bij de Bahama’s. Dat schrijft de eigenaar van het schip, de Blue Schooner Company, op zijn website. De eigenaar vreest voor het lot van de twee vermisten.

Het schip op een archieffoto. Foto: piotrbb / Shutterstock

De ‘Gallant’, varend voor de Nederlandse rederij Fairtransport, werd dinsdag ten zuiden van de Bahama’s verrast door slecht weer. Het schip kapseisde en zonk. Zes bemanningsleden konden gered worden door de Amerikaanse kustwacht, naar twee anderen werd een grootscheepse zoektocht gestart met twee helikopters, een vliegtuig en een schip van de Amerikaanse kustwacht en een patrouillevaartuig uit de Bahama’s.

Die zoektocht leverde niets op, waardoor de Blue Schooner Company ‘gedwongen is om aan de slechtste uitkomst te denken’. Voor de nabestaanden en overlevenden is er psychologische nazorg geregeld. Over de identiteit van de slachtoffers doet de eigenaar geen uitspraken.