Koreaanse clash in de VS: Samsung daagt HMM om D&D-toeslagen

96.000 gevallen onder de loep

Samsung Electronics America (SEA) heeft bij de Amerikaanse maritieme toezichthouder FMC (Federal Maritime Commission) een zaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse containerrederij HMM. De Amerikaanse tak van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung betwist 96.000 gevallen waarin het Detention & Demurrage (D&D) en aanverwante toeslagen heeft moeten betalen, en wil dat die stuk voor stuk tegen het licht worden gehouden. Samsung heeft vorig jaar eerst geprobeerd om via mediation de geschillen met HMM op te lossen, maar dat is mislukt.

Verlader Samsung beschuldigt rederij HMM onder meer van contractbreuk. Foto: Michael J Palmer, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Koreaanse clash in de VS: Samsung daagt HMM om D&D-toeslagen | NT

Koreaanse clash in de VS: Samsung daagt HMM om D&D-toeslagen

96.000 gevallen onder de loep

Samsung Electronics America (SEA) heeft bij de Amerikaanse maritieme toezichthouder FMC (Federal Maritime Commission) een zaak aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse containerrederij HMM. De Amerikaanse tak van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung betwist 96.000 gevallen waarin het Detention & Demurrage (D&D) en aanverwante toeslagen heeft moeten betalen, en wil dat die stuk voor stuk tegen het licht worden gehouden. Samsung heeft vorig jaar eerst geprobeerd om via mediation de geschillen met HMM op te lossen, maar dat is mislukt.

Verlader Samsung beschuldigt rederij HMM onder meer van contractbreuk. Foto: Michael J Palmer, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu