Latam Cargo is met met 17 vrachtvliegtuigen de grootste luchtvrachtvervoerder van Zuid-Amerika. De luchtvaartmaatschappij, die hoofdzakelijk gebruikmaakt van B767F’s breidt de vrachtvloot dit jaar verder uit naar 21 stuks.

Voor de nieuwe vrachtdienst op Brussels Airport maakt Latam Cargo ook gebruik van de B767F. De vrachtvliegtuigen vertrekken daarbij vanaf de luchthaven van Quito (Ecuador) en maken nog een tussenstop op de luchthaven van Miami. Latam Cargo, dat een grote concurrent is van Martinair Cargo bij de bloemenvluchten vanuit Zuid-Amerika, heeft de laatste maanden zijn activiteiten op Europa sterk uitgebreid. Met de nieuwe vrachtdienst op Brussels Airport gaat het om elf bestemmingen.

Schiphol

De meeste bloemen zullen overigens vanaf Brussels Airport worden afgevoerd over de weg naar de bloemenveiling van Aalsmeer. Het zou logistiek dan ook logischer zijn geweest de vrachtvluchten direct op het nabijgelegen Schiphol te laten landen. Latam Cargo was niet bereikbaar voor een toelichting waarom juist voor Brussels Airport is gekozen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement