Weever kreeg de award uitgereikt door Bert Boerman (gedeputeerde Provincie Overijssel) en René de Heer (Wethouder Zwolle en aandeelhouder van Port of Zwolle). Met deze eervolle titel volgt hij Remko Germeraad (Alumax Boats) op, de Havenondernemer van 2016. Hij nam dit jaar plaats in de jury, samen met Alfred Peterson (hoofd van de eenheid Economie en Cultuur van de Provincie Overijssel) en de directie van Port of Zwolle: Jeroen van den Ende en Marco Swenne.

De jury ziet in Bert Weever een ambassadeur voor de regio én voor de logistieke sector. ‘Als directeur-eigenaar van Graansloot en met een deelneming in de IJssel Delta Terminal is Bert Weever een havenman pur sang en heeft lef om te investeren en te innoveren. Hij draagt Port of Zwolle een warm hart toe. Met de bedrijven Graansloot en IJssel Delta Terminal stimuleert hij het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water en weg.’

Verder draagt Bert Weever bij aan de lobby voor de verbreding en verdieping van de Kornwerderzandsluis, zo meldt de jury. Dit is een belangrijk punt voor de groei en economische ontwikkeling van Port of Zwolle en de regio. Ook brengt hij, met zijn aandeel in de IJssel Delta Terminal, het vervoer over water onder de aandacht. Ook dit is een prioriteit van Port of Zwolle, gezien de druk op het wegennet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement