EU wil standaard Europese spoorbreedte voor alle lidstaten

1435 mm

De Europese Commissie stelt voor een standaard Europese spoorbreedte in te voeren op TEN-T corridors van 1435 mm voor alle lidstaten. Dit omdat het orgaan zich door de oorlog in Oekraïne heeft gerealiseerd dat het hebben van een andere spoorbreedte voor veel beperkingen kan zorgen in de transportsector. Landen met een andere spoorbreedte in de Europese Unie zijn Ierland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Portugal en Spanje.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

EU wil standaard Europese spoorbreedte voor alle lidstaten | NT

EU wil standaard Europese spoorbreedte voor alle lidstaten

1435 mm

De Europese Commissie stelt voor een standaard Europese spoorbreedte in te voeren op TEN-T corridors van 1435 mm voor alle lidstaten. Dit omdat het orgaan zich door de oorlog in Oekraïne heeft gerealiseerd dat het hebben van een andere spoorbreedte voor veel beperkingen kan zorgen in de transportsector. Landen met een andere spoorbreedte in de Europese Unie zijn Ierland, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Portugal en Spanje.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu