Eerste zelfrijdende goederentrein voor Betuweroute in zicht

Zonder machinist

Over twee jaar moet er een trein zonder machinist rijden op de Betuweroute die vracht vervoert tussen Rotterdam en het Ruhrgebied in Duitsland. De Belgische start-up OTIV moet dit gaan realiseren. Het bedrijf won recent de aanbesteding voor het testproject op de Betuweroute en haalde daarnaast een aantal miljoenen op bij twee investeringsfondsen.

Foto: Otiv

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Eerste zelfrijdende goederentrein voor Betuweroute in zicht | NT

Eerste zelfrijdende goederentrein voor Betuweroute in zicht

Zonder machinist

Over twee jaar moet er een trein zonder machinist rijden op de Betuweroute die vracht vervoert tussen Rotterdam en het Ruhrgebied in Duitsland. De Belgische start-up OTIV moet dit gaan realiseren. Het bedrijf won recent de aanbesteding voor het testproject op de Betuweroute en haalde daarnaast een aantal miljoenen op bij twee investeringsfondsen.

Foto: Otiv

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu