Mathias Leiner trad in oktober vorig jaar toe tot de directie van het bedrijf, dat hij de afgelopen maanden samen met Decker runde. Hij nam destijds de leiding over de afdelingen business development en operations op zich. Vanaf nu neemt hij de positie van Decker als ceo over.

Leiner heeft ongeveer 15 jaar ervaring op het gebied van management in de transportsector. Hij werkte onder andere bij DB Cargo en expediteur TFG Transfracht. De spooronderneming wil zich de komende tijd vooral richten op digitalisering en het verder uitbouwen van het netwerk.

ERS Railways is onderdeel van Hupac Group, die intermodaal vervoer per spoor organiseert. De Hupac-dochter richt zich vooral op het verbinden van de economische centra in Zuid-Duitsland met de havens van Rotterdam, Hamburg en Bremerhaven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement