Metrans neemt resterend belang Adria Rail over

uitbreiding in Zuidoost-Europa

De spoorwegdochter van Hamburg Hafen und Logistik AG (HHLA) Metrans heeft het resterende belang in Adria Rail overgenomen om activiteiten in de Kroatische en Servische markten uit te breiden.

metrans goederentrein
Adria Rail verzorgt 70% van het containertransport langs de Kroatië-Servië corridor en het vervoer van en naar de Kroatische haven Rijeka. Foto: Photo: Julian Stratenschulte/dpa/ANP

Metrans had in maart 2023 al een belang van 51% in de aandelen van Adria Rail, maar heeft nu ook de overige 49% gekocht. ‘Een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het Europese netwerk,’ aldus Peter Kiss, ceo van Metrans.

Adria Rail biedt eigen spoorvervoer aan van de Adriatische regio naar Midden- en Zuidoost-Europa en verzorgt hiermee 70% van het containertransport langs de Kroatië-Servië corridor en het vervoer van en naar de Kroatische haven Rijeka.

Eerdere stappen

Daarnaast exploiteert Adria Rail ook de Indija-terminal tussen Belgrado en Novi Sad in Servië. Met het eerdere meerderheidsaandeel van 51% in Adria Rail was dit de eerste spoorterminal van Metrans in dit gebied. Het bedrijf breidde een paar maanden na de overname van deze terminal de diensten uit met een verbinding naar Boedapest, waarmee het bedrijf een driehoekig netwerk creëerde tussen Servië, Kroatië en Hongarije.

Metrans neemt resterend belang Adria Rail over | NT

Metrans neemt resterend belang Adria Rail over

uitbreiding in Zuidoost-Europa

De spoorwegdochter van Hamburg Hafen und Logistik AG (HHLA) Metrans heeft het resterende belang in Adria Rail overgenomen om activiteiten in de Kroatische en Servische markten uit te breiden.

metrans goederentrein
Adria Rail verzorgt 70% van het containertransport langs de Kroatië-Servië corridor en het vervoer van en naar de Kroatische haven Rijeka. Foto: Photo: Julian Stratenschulte/dpa/ANP

Metrans had in maart 2023 al een belang van 51% in de aandelen van Adria Rail, maar heeft nu ook de overige 49% gekocht. ‘Een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het Europese netwerk,’ aldus Peter Kiss, ceo van Metrans.

Adria Rail biedt eigen spoorvervoer aan van de Adriatische regio naar Midden- en Zuidoost-Europa en verzorgt hiermee 70% van het containertransport langs de Kroatië-Servië corridor en het vervoer van en naar de Kroatische haven Rijeka.

Eerdere stappen

Daarnaast exploiteert Adria Rail ook de Indija-terminal tussen Belgrado en Novi Sad in Servië. Met het eerdere meerderheidsaandeel van 51% in Adria Rail was dit de eerste spoorterminal van Metrans in dit gebied. Het bedrijf breidde een paar maanden na de overname van deze terminal de diensten uit met een verbinding naar Boedapest, waarmee het bedrijf een driehoekig netwerk creëerde tussen Servië, Kroatië en Hongarije.