Cijfers Duisport: containeroverslag keldert met 10% in 2023

Wel groei voor spoorvervoer

De haven van Duisburg zag in het boekjaar 2023 de containeroverslag met 10% inzakken naar 3,6 miljoen teu. In 2022 was dit nog 4 miljoen teu. Directeur Markus Bangen verwacht wel weer groei in het huidige jaar. Hij zei in een toelichting op de cijfers momenteel een groei van 30% tot 40% te zien in het spoorvervoer vanuit Azië onder invloed van de Rode Zee-crisis. Ook wordt deze zomer de trimodale Duisburg Gateway Terminal operationeel, wat meer overslag in Duisport moet gaan opleveren.

Sinds februari dit jaar wordt het laden en lossen in de nieuwe Duisburg Gateway Terminal getest. Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Cijfers Duisport: containeroverslag keldert met 10% in 2023 | NT

Cijfers Duisport: containeroverslag keldert met 10% in 2023

Wel groei voor spoorvervoer

De haven van Duisburg zag in het boekjaar 2023 de containeroverslag met 10% inzakken naar 3,6 miljoen teu. In 2022 was dit nog 4 miljoen teu. Directeur Markus Bangen verwacht wel weer groei in het huidige jaar. Hij zei in een toelichting op de cijfers momenteel een groei van 30% tot 40% te zien in het spoorvervoer vanuit Azië onder invloed van de Rode Zee-crisis. Ook wordt deze zomer de trimodale Duisburg Gateway Terminal operationeel, wat meer overslag in Duisport moet gaan opleveren.

Sinds februari dit jaar wordt het laden en lossen in de nieuwe Duisburg Gateway Terminal getest. Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu