Waterstofproject trekt koning Willem-Alexander en Spaanse Felipe naar haven Amsterdam

Dit jaar definitief besluit

Tijdens het staatsbezoek van Spanje aan Nederland brachten koning Willem-Alexander en koning Felipe woensdagmiddag een bezoek aan de haven in Amsterdam. In gezelschap van Rob Jetten, demissionair minister van Klimaat en Energie, werden de koningen bijgepraat over de plannen voor een waterstofcorridor tussen Bilbao en Amsterdam. Dit jaar moet de commerciële haalbaarheid van het project duidelijk worden; streven is dat vanaf 2028 de eerste schepen met waterstof  varen. Een koninklijk bezoek zorgt in ieder geval voor een ‘aanjagende werking’ op het project , aldus Port of Amsterdam.

WA en Felipe in Port of A'dam
Koning Willem-Alexander en koning Felipe bezoeken de haven in Amsterdam. Foto: ANP, Koen van Weel

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Waterstofproject trekt koning Willem-Alexander en Spaanse Felipe naar haven Amsterdam | NT

Waterstofproject trekt koning Willem-Alexander en Spaanse Felipe naar haven Amsterdam

Dit jaar definitief besluit

Tijdens het staatsbezoek van Spanje aan Nederland brachten koning Willem-Alexander en koning Felipe woensdagmiddag een bezoek aan de haven in Amsterdam. In gezelschap van Rob Jetten, demissionair minister van Klimaat en Energie, werden de koningen bijgepraat over de plannen voor een waterstofcorridor tussen Bilbao en Amsterdam. Dit jaar moet de commerciële haalbaarheid van het project duidelijk worden; streven is dat vanaf 2028 de eerste schepen met waterstof  varen. Een koninklijk bezoek zorgt in ieder geval voor een ‘aanjagende werking’ op het project , aldus Port of Amsterdam.

WA en Felipe in Port of A'dam
Koning Willem-Alexander en koning Felipe bezoeken de haven in Amsterdam. Foto: ANP, Koen van Weel

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu