Schadeschip ‘Dali’ bijna geborgen, haven Baltimore beter bereikbaar

Omstreeks 10 mei

Ruim een maand na het instorten van de Francis Scot Key Bridge door een aanvaring van vrachtschip ‘Dali’, hebben deze week de eerste containerschepen de haven van Baltimore weer bereikt via tijdelijke routes. Ook konden schepen, die sinds het ongeluk waren gestrand in Baltimore, de haven weer verlaten. De autoriteiten verwachten dat omstreeks 10 mei het schadeschip ‘Dali’ zal zijn geborgen en de haven weer beter bereikbaar zal zijn.

berging van schadeschip
Bergingswerkers zijn bezig het schadeschip klaar te maken om weg te slepen. Foto: ANP, EPA Shawn Thew

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Schadeschip ‘Dali’ bijna geborgen, haven Baltimore beter bereikbaar | NT

Schadeschip ‘Dali’ bijna geborgen, haven Baltimore beter bereikbaar

Omstreeks 10 mei

Ruim een maand na het instorten van de Francis Scot Key Bridge door een aanvaring van vrachtschip ‘Dali’, hebben deze week de eerste containerschepen de haven van Baltimore weer bereikt via tijdelijke routes. Ook konden schepen, die sinds het ongeluk waren gestrand in Baltimore, de haven weer verlaten. De autoriteiten verwachten dat omstreeks 10 mei het schadeschip ‘Dali’ zal zijn geborgen en de haven weer beter bereikbaar zal zijn.

berging van schadeschip
Bergingswerkers zijn bezig het schadeschip klaar te maken om weg te slepen. Foto: ANP, EPA Shawn Thew

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu