Royal Dirkzwager neemt Port+ over: ‘We voegen steeds meer havens toe’

datasets voor havenaanlopen

Royal Dirkzwager neemt alle activiteiten van Port+ over van de Antwerpse Havenkoepel. Port+ blijft actief onder haar eigen naam; alle medewerkers gaan mee in de overname. Begin 2023 nam het de digitale tak van Port+ al over. ‘We zien veel kansen voor verdere internationalisering’, aldus Joan Blaas, eigenaar van Royal Dirkzwager.

Port+ en Dirkzwager
Royal Dirkzwager neemt Port+ over. Foto: Royal Dirkzwager

Gezamenlijk hebben Dirkzwager en Port+ toegang tot een van de meest uitgebreide datasets voor havenaanlopen ETA’s. Het afgelopen jaar zijn de partijen bezig geweest met de realisering van een gezamenlijk nieuw platform: Ship2Port. Hierin zijn de digitale activiteiten van beide landen samengevoegd en kunnen de havenaanlopen nog beter worden gemonitord in de ARA regio en daarbuiten.

Meer havens

‘We zijn marktleider in zowel de Antwerpse, als de Rotterdamse havens. Deze overname biedt geweldige kansen voor schaalvoordelen’, aldus Blaas. ‘We geloven sterk in de internationale reporting business.’  Blaas ziet veel kansen voor verdere internationalisering: ‘We voegen steeds meer havens toe. Met behulp van een AI-toepassing kunnen we bovendien zorgen voor een zeer nauwkeurige planning, waardoor bedrijven veel tijd en geld kunnen besparen.’

Port+ monitort 24/7 alle scheepsbewegingen in alle Vlaamse zeehavens en informeert belanghebbenden over aankomst of vertrek van zeeschepen. Ook helpt het klanten met de aangiftes van gevarengoed en goederencomptabliteit.

ProMedia Group, waar zowel NT als Royal Dirkzwager deel van uitmaken, heeft in 2022 ook vakblad Flows overgenomen, dat tot dan toe onderdeel was van Port+. Door deze overname komen beide weer bij dezelfde eigenaar terecht.

Royal Dirkzwager neemt Port+ over: ‘We voegen steeds meer havens toe’ | NT

Royal Dirkzwager neemt Port+ over: ‘We voegen steeds meer havens toe’

datasets voor havenaanlopen

Royal Dirkzwager neemt alle activiteiten van Port+ over van de Antwerpse Havenkoepel. Port+ blijft actief onder haar eigen naam; alle medewerkers gaan mee in de overname. Begin 2023 nam het de digitale tak van Port+ al over. ‘We zien veel kansen voor verdere internationalisering’, aldus Joan Blaas, eigenaar van Royal Dirkzwager.

Port+ en Dirkzwager
Royal Dirkzwager neemt Port+ over. Foto: Royal Dirkzwager

Gezamenlijk hebben Dirkzwager en Port+ toegang tot een van de meest uitgebreide datasets voor havenaanlopen ETA’s. Het afgelopen jaar zijn de partijen bezig geweest met de realisering van een gezamenlijk nieuw platform: Ship2Port. Hierin zijn de digitale activiteiten van beide landen samengevoegd en kunnen de havenaanlopen nog beter worden gemonitord in de ARA regio en daarbuiten.

Meer havens

‘We zijn marktleider in zowel de Antwerpse, als de Rotterdamse havens. Deze overname biedt geweldige kansen voor schaalvoordelen’, aldus Blaas. ‘We geloven sterk in de internationale reporting business.’  Blaas ziet veel kansen voor verdere internationalisering: ‘We voegen steeds meer havens toe. Met behulp van een AI-toepassing kunnen we bovendien zorgen voor een zeer nauwkeurige planning, waardoor bedrijven veel tijd en geld kunnen besparen.’

Port+ monitort 24/7 alle scheepsbewegingen in alle Vlaamse zeehavens en informeert belanghebbenden over aankomst of vertrek van zeeschepen. Ook helpt het klanten met de aangiftes van gevarengoed en goederencomptabliteit.

ProMedia Group, waar zowel NT als Royal Dirkzwager deel van uitmaken, heeft in 2022 ook vakblad Flows overgenomen, dat tot dan toe onderdeel was van Port+. Door deze overname komen beide weer bij dezelfde eigenaar terecht.