Vivienne de Leeuw (cfo Port of Rotterdam): ‘Ook wij maken ons zorgen over de kwaliteit van de leefomgeving’

Havencongres en extinction rebellion

‘Wat is er nodig om deze impasse te doorbreken? Relatie- of liefdestherapie’, vraagt Roelof Hemmen, zich terecht af als dagvoorzitter van het Havencongres dat dinsdagmiddag plaatsvond. Bij aankomst maakten demonstranten van Extinction Rebellion direct duidelijk hoe maatschappelijk urgent de vraagstukken rondom de nieuwe economie van de Rotterdamse haven zijn. Wat is nodig om de achterblijvende investeringsbereidheid vlot te trekken? En, hoe maakt het fossiele verleden plaats voor het nodige lef en innovatiekracht die nodig is voor een aantrekkelijke economie in het havengebied? Dat was de centrale vraag.

Vivienne de Leeuw, cfo Port of Rotterdam
'Even weg van de cijfers', aldus Vivienne de Leeuw, cfo Port of Rotterdam tijdens het havencongres. Foto: Management Producties

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Vivienne de Leeuw (cfo Port of Rotterdam): ‘Ook wij maken ons zorgen over de kwaliteit van de leefomgeving’ | NT

Vivienne de Leeuw (cfo Port of Rotterdam): ‘Ook wij maken ons zorgen over de kwaliteit van de leefomgeving’

Havencongres en extinction rebellion

‘Wat is er nodig om deze impasse te doorbreken? Relatie- of liefdestherapie’, vraagt Roelof Hemmen, zich terecht af als dagvoorzitter van het Havencongres dat dinsdagmiddag plaatsvond. Bij aankomst maakten demonstranten van Extinction Rebellion direct duidelijk hoe maatschappelijk urgent de vraagstukken rondom de nieuwe economie van de Rotterdamse haven zijn. Wat is nodig om de achterblijvende investeringsbereidheid vlot te trekken? En, hoe maakt het fossiele verleden plaats voor het nodige lef en innovatiekracht die nodig is voor een aantrekkelijke economie in het havengebied? Dat was de centrale vraag.

Vivienne de Leeuw, cfo Port of Rotterdam
'Even weg van de cijfers', aldus Vivienne de Leeuw, cfo Port of Rotterdam tijdens het havencongres. Foto: Management Producties

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu