De terminal gaat de kosten nu vanaf 24 april in rekening brengen, is te lezen op de website van RWG. Vervoerders hebben tot 23 april de tijd om akkoord te gaan met de voorwaarden. RWG wil geen toelichting geven over de reden van het uitstel.

In december maakten TLN en eigenrijdersvereniging Vern bekend dat de toeslag werd opgeschort tot maart en dat er een gesprek met RWG zou plaatsvinden. TLN hoopte het plan van RWG op juridische grond te kunnen dwarsbomen. Het gesprek vond plaats op 25 januari, over de uitkomst doen de partijen nog geen uitspraken.

Met name de eigen rijders zijn ontevreden over de extra kosten. Vorige week dreigde de Vern zelfs met een boycot van de terminal als RWG de piektoeslag zou invoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement