Koers KLM loopt verder op

AMSTERDAM – KLM heeft woensdag op de Amsterdamse effectenbeurs de sterke koersstijging van de voorgaande dag voortgezet. De notering trok nog eens veertig cent aan, waardoor de koers in twee dagen tijd fl 1,60 steeg tot fl 32,90. Dat is een stijging van 6%. Overigens is daarmee ook al weer sprake van enige afvlakking , want eerder op de dag stond het fonds op een winst die nog twee kwartjes groter was. Geruchten op de beurs over samenwerking speelden daarbij een rol. De bericht

Voor het overige vertoonde het Damrak opnieuw weinig beweging. Met de mineurstemming in Londen en Frankfurt was de CBS-stemmingsindex nauwelijks in beweging te krijgen. Ook het beperkte herstel in Wall Street de voorgaande avond vormde geen stimulans. Bij sluiting van de handel op het Damrak gisteren toonde de Newyorkse beurs nog maar een beperkte activiteit, waarbij de Dow Jones-index nog maar fractioneel was veranderd, zij het opnieuw in opwaartse richting.
Fokker moest in de dunne markt verder terrrein prijs geven. Aanboden onder invloed van berichten over een sterkere concurrentie op de wereldmarkt en verkoopproblemen met de Fokker-50 drukte de notering met nog eens fl 1,10 omlaag tot fl 28,10.
Bij de transport- en opslagwaarden bleef KLM de uitzondering. De andere fondsen moesten verder terug. Nedlloyd leverde weer trwintig cent in op fl 54,20, evenals Pakhoed op fl 43,50. Van Ommeren-Ceteco zakte na het lichte herstel dinsdag weer een dubbeltje tot fl 40. Op de lokale markt verbeterde Frans Maas evenwel twee kwartjes tot fl 77, terwijl op de parallelmarkt HES Beheer pas op de plaats maakte.
De stemmingsindex voor transport en opslag sloot per saldo onveranderd op 93,50, nadat de indice een groot deel van de dag een vooruitgang had laten zien van 0,70 onder invloed van de belangstelling voor KLM. De industrie-index was 0,10 beter op 99,90, de algemene indice ging 0,20 terug tot 88,70.
De koers van de dollar steeg ruim een halve cent gestegen. Tegen het slot van de handel in Amsterdam noteerde de ‘greenback’ fl 1,9120 na een slotkoers van fl 1,9050 dinsdag. Eerder op de dag bereikte de munt zelfs even een koers van fl 1,9200. Dat was naar aanleiding van geruchten over een beschieting van Sovjet-president Gorbatsjov.
Toen die geruchten niet werden bewaarheid, kreeg met het oog op het komende G-7-overleg in Bangkok de angst voor mogelijke interventies van de Duitse Bundesbank de overhand. Eenzelfde tactiek paste de Duitse centrale bank ook toe bij voorgaande bijeenkomsten van de groep van de zeven rijkste industrielanden. Dit weekeinde komt de G-7 in de Thaise hoofdstad Bangkok, vooruitlopend op de jaarvergadering van het IMF.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Koers KLM loopt verder op | NT

Koers KLM loopt verder op

AMSTERDAM – KLM heeft woensdag op de Amsterdamse effectenbeurs de sterke koersstijging van de voorgaande dag voortgezet. De notering trok nog eens veertig cent aan, waardoor de koers in twee dagen tijd fl 1,60 steeg tot fl 32,90. Dat is een stijging van 6%. Overigens is daarmee ook al weer sprake van enige afvlakking , want eerder op de dag stond het fonds op een winst die nog twee kwartjes groter was. Geruchten op de beurs over samenwerking speelden daarbij een rol. De bericht

Voor het overige vertoonde het Damrak opnieuw weinig beweging. Met de mineurstemming in Londen en Frankfurt was de CBS-stemmingsindex nauwelijks in beweging te krijgen. Ook het beperkte herstel in Wall Street de voorgaande avond vormde geen stimulans. Bij sluiting van de handel op het Damrak gisteren toonde de Newyorkse beurs nog maar een beperkte activiteit, waarbij de Dow Jones-index nog maar fractioneel was veranderd, zij het opnieuw in opwaartse richting.
Fokker moest in de dunne markt verder terrrein prijs geven. Aanboden onder invloed van berichten over een sterkere concurrentie op de wereldmarkt en verkoopproblemen met de Fokker-50 drukte de notering met nog eens fl 1,10 omlaag tot fl 28,10.
Bij de transport- en opslagwaarden bleef KLM de uitzondering. De andere fondsen moesten verder terug. Nedlloyd leverde weer trwintig cent in op fl 54,20, evenals Pakhoed op fl 43,50. Van Ommeren-Ceteco zakte na het lichte herstel dinsdag weer een dubbeltje tot fl 40. Op de lokale markt verbeterde Frans Maas evenwel twee kwartjes tot fl 77, terwijl op de parallelmarkt HES Beheer pas op de plaats maakte.
De stemmingsindex voor transport en opslag sloot per saldo onveranderd op 93,50, nadat de indice een groot deel van de dag een vooruitgang had laten zien van 0,70 onder invloed van de belangstelling voor KLM. De industrie-index was 0,10 beter op 99,90, de algemene indice ging 0,20 terug tot 88,70.
De koers van de dollar steeg ruim een halve cent gestegen. Tegen het slot van de handel in Amsterdam noteerde de ‘greenback’ fl 1,9120 na een slotkoers van fl 1,9050 dinsdag. Eerder op de dag bereikte de munt zelfs even een koers van fl 1,9200. Dat was naar aanleiding van geruchten over een beschieting van Sovjet-president Gorbatsjov.
Toen die geruchten niet werden bewaarheid, kreeg met het oog op het komende G-7-overleg in Bangkok de angst voor mogelijke interventies van de Duitse Bundesbank de overhand. Eenzelfde tactiek paste de Duitse centrale bank ook toe bij voorgaande bijeenkomsten van de groep van de zeven rijkste industrielanden. Dit weekeinde komt de G-7 in de Thaise hoofdstad Bangkok, vooruitlopend op de jaarvergadering van het IMF.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement