Groei in e-truckregistraties, daling in verkoop dieseltrucks

30% meer e-trucks verkocht

De totale verkoop van vrachtwagens daalde met 4% ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er zo’n 85.300 vrachtwagens geregistreerd in de EU in het eerste kwartaal van 2024, ruim 3,5 duizend minder dan het jaar ervoor. Toch laat de markt voor elektrische vrachtwagens een groei zien van bijna 30%, wat in het eerste kwartaal van 2024 neerkomt op ruim 1.670 verkochte eenheden. Nieuw geregistreerde dieseltrucks namen ten opzichte van Q1 2023 af met 4,5%.

Nederland neemt de vierde plaats in als het om verkochte e-trucks gaat. Foto: VanderWolf Images / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Groei in e-truckregistraties, daling in verkoop dieseltrucks | NT

Groei in e-truckregistraties, daling in verkoop dieseltrucks

30% meer e-trucks verkocht

De totale verkoop van vrachtwagens daalde met 4% ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er zo’n 85.300 vrachtwagens geregistreerd in de EU in het eerste kwartaal van 2024, ruim 3,5 duizend minder dan het jaar ervoor. Toch laat de markt voor elektrische vrachtwagens een groei zien van bijna 30%, wat in het eerste kwartaal van 2024 neerkomt op ruim 1.670 verkochte eenheden. Nieuw geregistreerde dieseltrucks namen ten opzichte van Q1 2023 af met 4,5%.

Nederland neemt de vierde plaats in als het om verkochte e-trucks gaat. Foto: VanderWolf Images / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu