HGK Shipping aan de slag met eigen waterstoftechnologie

Groene binnenvaart

De Duitse rederij HGK Shipping vindt de bestaande technologiën voor het varen op waterstof ’te riskant’ en gaat aan de slag met het ontwikkelen van een eigen technologie. Het HyBarge-project van HGK en twee technologiepartijen gaat in 2024 van start, in 2028 moet het eerste schip op waterstof gaan varen. 

Foto: Shutterstock, Petr Malinak

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

HGK Shipping aan de slag met eigen waterstoftechnologie | NT

HGK Shipping aan de slag met eigen waterstoftechnologie

Groene binnenvaart

De Duitse rederij HGK Shipping vindt de bestaande technologiën voor het varen op waterstof ’te riskant’ en gaat aan de slag met het ontwikkelen van een eigen technologie. Het HyBarge-project van HGK en twee technologiepartijen gaat in 2024 van start, in 2028 moet het eerste schip op waterstof gaan varen. 

Foto: Shutterstock, Petr Malinak

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu