HGK Shipping werkt samen met Hydrogenious LOHC Maritime en Hydrogenious LOHC Technologies aan een schaalbare oplossing voor het varen op waterstof voor de binnenvaart. De nieuwe schepen onder de noemer HyBarge moeten gaan werken op brandstofcellen die worden gevoed met energie uit waterstof. De drie partijen hebben begin deze maand een intentieverklaring getekend.

In het proces wat de techniekbedrijven en de binnenvaartrederij voor ogen hebben, moet waterstof worden opgeslagen in benzyl tolueen, een thermische olie die moeilijk ontvlambaar en niet-explosief is. Het risicoprofiel is gelijk aan dat van diesel. Om de gebonden waterstof als brandstof te kunnen gebruiken, moet het binnenvaartschip een techniek aan boord hebben die de waterstof scheidt van het transportmedium.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement