Grootste zonnedak ter wereld in bedrijf op warehouse in Venlo

Duurzame energie

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf gegaan. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren. Ze liggen op het dak van een groot logistiek centrum van Heylen Warehouses.

‘Logistieke panden zouden wel eens de energiecentrales van de toekomst kunnen worden’, denkt Philippe Deschilder, de topman van het bedrijf. Al bij het ontwerp van de zogeheten ‘Logistic Campus’ werd rekening gehouden met de zonnepanelen. Dat is belangrijk, want een gebouw moet stevig genoeg zijn om de panelen te kunnen dragen.

Volgens Heylen Warehouses is het zonnedak ongeveer zo groot als twintig voetbalvelden en is de jaaropbrengst voldoende om 4500 huishoudens van elektriciteit te voorzien. In de praktijk voorziet het zonnedak vooral de bedrijven in de directe omgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Grootste zonnedak ter wereld in bedrijf op warehouse in Venlo | NT

Grootste zonnedak ter wereld in bedrijf op warehouse in Venlo

Duurzame energie

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf gegaan. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren. Ze liggen op het dak van een groot logistiek centrum van Heylen Warehouses.

‘Logistieke panden zouden wel eens de energiecentrales van de toekomst kunnen worden’, denkt Philippe Deschilder, de topman van het bedrijf. Al bij het ontwerp van de zogeheten ‘Logistic Campus’ werd rekening gehouden met de zonnepanelen. Dat is belangrijk, want een gebouw moet stevig genoeg zijn om de panelen te kunnen dragen.

Volgens Heylen Warehouses is het zonnedak ongeveer zo groot als twintig voetbalvelden en is de jaaropbrengst voldoende om 4500 huishoudens van elektriciteit te voorzien. In de praktijk voorziet het zonnedak vooral de bedrijven in de directe omgeving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement