Voor de 1.200 Britse pakketmedewerkers zouden er banen elders in het Britse netwerk van Amazon worden gezocht, maar onderhandelingen over die verhuizing lopen nog. Het gaat bij de sluitingen om de depots in Hemel Hampstead bij Londen, Doncaster en het Schotse Gourock.

In de zomer van vorig jaar zei Amazon nog te verwachten dat het aantal banen in het Verenigd Koninkrijk zou worden uitgebouwd tot 75.000 aan het eind van het kalenderjaar, maar die ambitie lijkt met het oog op het dalende pakketvolume en de hoge netwerkkosten voorlopig losgelaten te zijn. Wel zegt de Amerikaanse webgigant nog vast te houden aan de bouw van twee grote nieuwe pakketcentra in het Verenigd Koninkrijk. Die moeten over drie jaar 2.500 nieuwe banen opleveren.

Vrachtvloot

Vorige week maakte Amazon al bekend dat het mondiaal 18.000 banen wil schrappen, terwijl het ook de omvangrijke eigen vloot aan vrachtvliegtuigen door het dalende pakketvolume en hoge kosten gaat openstellen voor vrachtzendingen van derden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement