De vaccintransporten van H.Essers worden begeleid door een beveiligingsescorte en gemonitord door de controletoren van H.Essers, dat al jaren ervaring heeft met farmalogistiek voor Pfizer en andere farmaceutische bedrijven.

Temperatuurgecontroleerde trailers

H.Essers zegt de komende maanden te zullen instaan voor de primaire distributie over de weg naar diverse distributieplatformen en luchthavens in heel Europa. Het bedrijf heeft een eigen vloot van zeshonderd beveiligde en temperatuurgecontroleerde trailers. Voor de distributie van het coronavaccin is een draaiboek opgesteld waarin de transporttijden, 24/7-monitoring en end-to-end track & tracing zijn vastgelegd. Pfizer heeft zelf de benodigde verpakking met droogijs ontworpen om ervoor te zorgen dat de vaccins tijdens het transport op de juiste, ijskoude temperatuur blijven.

Zestig bedrijven en organisaties op Schiphol hebben ondertussen een taskforce opgericht, Vaccines Gateway Netherlands (VGN), om de markt op het hart te drukken dat Schiphol in de startblokken staat voor vaccintransporten en daar als ‘het best verbonden land van Europa’ een gestroomlijnde operatie van wil maken.

Vaccin Fast Lanes

VGN, een bundeling van onder meer Air France-KLM, expediteurs, afhandelingsbedrijven, luchtvrachttruckers, GSA’s en verzekeraars, zegt de volle steun te hebben van de autoriteiten: de douane zorgt op Schiphol voor ‘Vaccin Fast Lanes’ terwijl de marechaussee paraat staat voor beveiligingstaken.

Kuehne+Nagel meldt op zijn beurt dat het is ingeschakeld om de vaccindistributie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen te verzorgen. De Duitse deelstaat zelf spreekt van een ‘historische uitdaging op een ongekende schaal’ en zegt blij te zijn hiervoor zo’n ervaren logistieke partner te hebben gestrikt. In Nordrhein-Westfalen worden in 53 vaccinatiecentra de komende tijd miljoenen mensen gevaccineerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement