Belgen en Noren maken afspraken over vervoer en opslag CO2

Carbon capture and storage

De regeringen van België en Noorwegen hebben een zogeheten memorandum of understanding getekend over het vervoer en de opslag van CO2. Hierdoor kunnen bedrijven uit beide landen makkelijker meedoen aan verschillende grensoverschrijdende CO2-opslagprojecten. Het gaat om de Carbon Capture and Storage (CCS) technologie waarbij CO2-uitstoot wordt afgevangen en voor permanente opslag wordt getransporteerd naar lege olie- of gasvelden.

The Northern Lights Carbon Capture and Storage
Via het Noorse project Northern Lights kan er jaarlijks 1,5 miljoen ton CO per jaar worden opgeslagen in oude gasvelden. Foto: Equinor

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Belgen en Noren maken afspraken over vervoer en opslag CO2 | NT

Belgen en Noren maken afspraken over vervoer en opslag CO2

Carbon capture and storage

De regeringen van België en Noorwegen hebben een zogeheten memorandum of understanding getekend over het vervoer en de opslag van CO2. Hierdoor kunnen bedrijven uit beide landen makkelijker meedoen aan verschillende grensoverschrijdende CO2-opslagprojecten. Het gaat om de Carbon Capture and Storage (CCS) technologie waarbij CO2-uitstoot wordt afgevangen en voor permanente opslag wordt getransporteerd naar lege olie- of gasvelden.

The Northern Lights Carbon Capture and Storage
Via het Noorse project Northern Lights kan er jaarlijks 1,5 miljoen ton CO per jaar worden opgeslagen in oude gasvelden. Foto: Equinor

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu