Renault gaat motoren leveren voor Mercedes-Benz Vito

Bestelwagen

Renault zou volgens Les Echos dieselmotoren gaan leveren aan Mercedes-Benz. Die zou ze onder meer gaan gebruiken in de Vito.

Daarnaast zou ook de C-klasse van Mercedes de 1,6 liter R9M motoren krijgen ingebouwd. Deze motor wordt gemaakt in de Renault-motorenfabriek van Cléon (Seine-Maritime). Het zou gaan om zo’n 100.000 exemplaren vanaf 2015.

Mercedes maakt voor zijn Citan nu al gebruik van de K9 dieselmotor van Renault.

Voor Renault betekent de extra leveringen een nieuwe stimulans. Van de Vito zijn 52.000 exemplaren verkocht in 2012, waarvan zo’n 90% met dieselmotor. In de fabriek van Cléon wordt dan ook aan een capaciteitsuitbreiding gedacht om de vraag te kunnen volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Renault gaat motoren leveren voor Mercedes-Benz Vito | NT

Renault gaat motoren leveren voor Mercedes-Benz Vito

Bestelwagen

Renault zou volgens Les Echos dieselmotoren gaan leveren aan Mercedes-Benz. Die zou ze onder meer gaan gebruiken in de Vito.

Daarnaast zou ook de C-klasse van Mercedes de 1,6 liter R9M motoren krijgen ingebouwd. Deze motor wordt gemaakt in de Renault-motorenfabriek van Cléon (Seine-Maritime). Het zou gaan om zo’n 100.000 exemplaren vanaf 2015.

Mercedes maakt voor zijn Citan nu al gebruik van de K9 dieselmotor van Renault.

Voor Renault betekent de extra leveringen een nieuwe stimulans. Van de Vito zijn 52.000 exemplaren verkocht in 2012, waarvan zo’n 90% met dieselmotor. In de fabriek van Cléon wordt dan ook aan een capaciteitsuitbreiding gedacht om de vraag te kunnen volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement