Renault bouwt 2 miljoenste bestelwagen in Batilly

Wegvervoer

In de Renault-fabriek van Batilly (Meurthe-et-Moselle) is de 2 miljoenste bestelwagen van de band gerold. Het was een Master voor de Marokkaanse klant Maroc Telecom.

Het Renault-filiaal SoVAB (Société des Véhicules Automobiles de Batilly) is meer dan 30 jaar geleden opgestart. Het is de fabriek waar Renault zijn zware bestelwagens bouwt sinds 1980, de enige overigens in Frankrijk die dit type voertuigen produceert.

Tussen 1980 en 1997 rolde er de eerste generatie van de Master van de band, tussen 1997 en 2010 de tweede generatie en sinds 2010 de derde. Daarnaast werd er voor partner Renault Trucks ook de Mascott gefabriceerd. Sinds het samenwerkingsakkoord met GM in 1998 is Batilly ook de productieplaats van de Opel/Vauxhall Movano, terwijl er voor Nissan vanaf 2002 de Interstar werd gebouwd. Sinds 2011 is dat de NV400.

Vorig jaar verlieten bijna 102.000 voertuigen de SoVAB-fabriek waar meer dan 2.500 mensen werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Renault bouwt 2 miljoenste bestelwagen in Batilly | NT

Renault bouwt 2 miljoenste bestelwagen in Batilly

Wegvervoer

In de Renault-fabriek van Batilly (Meurthe-et-Moselle) is de 2 miljoenste bestelwagen van de band gerold. Het was een Master voor de Marokkaanse klant Maroc Telecom.

Het Renault-filiaal SoVAB (Société des Véhicules Automobiles de Batilly) is meer dan 30 jaar geleden opgestart. Het is de fabriek waar Renault zijn zware bestelwagens bouwt sinds 1980, de enige overigens in Frankrijk die dit type voertuigen produceert.

Tussen 1980 en 1997 rolde er de eerste generatie van de Master van de band, tussen 1997 en 2010 de tweede generatie en sinds 2010 de derde. Daarnaast werd er voor partner Renault Trucks ook de Mascott gefabriceerd. Sinds het samenwerkingsakkoord met GM in 1998 is Batilly ook de productieplaats van de Opel/Vauxhall Movano, terwijl er voor Nissan vanaf 2002 de Interstar werd gebouwd. Sinds 2011 is dat de NV400.

Vorig jaar verlieten bijna 102.000 voertuigen de SoVAB-fabriek waar meer dan 2.500 mensen werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement