Proef op Betuweroute is ‘aftrap voor zelfrijdende treinen’

Spoorgoederenvervoer

Spoorgoederenvervoerder Rotterdam Rail Feeding, ProRail en Alstom voerden woensdag een testrit uit met een zelfrijdende locomotief op de Betuweroute. Volgens manager Innovatie Chris Verstegen van ProRail is met het experiment ‘de aftrap voor het tijdperk van automatisch rijden op het spoor’ gegeven.

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu

Proef op Betuweroute is ‘aftrap voor zelfrijdende treinen’ | NT

Proef op Betuweroute is ‘aftrap voor zelfrijdende treinen’

Spoorgoederenvervoer

Spoorgoederenvervoerder Rotterdam Rail Feeding, ProRail en Alstom voerden woensdag een testrit uit met een zelfrijdende locomotief op de Betuweroute. Volgens manager Innovatie Chris Verstegen van ProRail is met het experiment ‘de aftrap voor het tijdperk van automatisch rijden op het spoor’ gegeven.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu