Aboutaleb slaat alarm over conditie Van Brienenoordbrug

'instortingsgevaar'

Gigantische files dreigen als de Van Brienenoordbrug niet heel snel wordt gerenoveerd. Er zou al worden gedacht aan verlaging van de maximum snelheid. Burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) eisen in een brief aan de formerende partijen honderden miljoenen euro’s voor onderhoud aan de infrastructuur.

Aboutaleb en Van Zanen eisen honderden miljoenen extra voor onderhoud aan de infrastructuur. Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Dit jaar dreigen al rijstroken dicht te moeten van de drukste brug van Nederland, waarschuwen de burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Jan van Zanen in een brandbrief aan de formerende partijen. Dat meldt het AD. Er zou zelfs sprake zijn van ‘instortingsgevaar’. De burgervaders schreven hun brief namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Zij eisen honderden miljoenen euro’s extra voor wegen en infrastructuur.

De Van Brienenoordbrug, met dagelijks 250.000 voertuigen de drukste brug van het land, staat symbool voor de gebrekkige staat van onze infrastructuur, schrijven de twee burgemeesters aan de informateurs Dijkgraaf en Van Zwol.

Eind januari meldde Rijkswaterstaat dat de geplande opknapbeurt vier jaar wordt uitgesteld. Een desastreus besluit voor miljoenen automobilisten en de Nederlandse economie, aldus Aboutaleb en Van Zanen. ‘De kans bestaat dat komend jaar al lagere snelheden nodig zijn en rijstroken afgesloten moeten worden om instortingsgevaar te voorkomen.’

Het verkeer zal dan zijn weg via andere routes zoeken, voorspellen de bestuurders. ‘Wat zal zorgen voor enorme files van Leiden tot aan Breda.’

Aboutaleb slaat alarm over conditie Van Brienenoordbrug | NT

Aboutaleb slaat alarm over conditie Van Brienenoordbrug

'instortingsgevaar'

Gigantische files dreigen als de Van Brienenoordbrug niet heel snel wordt gerenoveerd. Er zou al worden gedacht aan verlaging van de maximum snelheid. Burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) eisen in een brief aan de formerende partijen honderden miljoenen euro’s voor onderhoud aan de infrastructuur.

Aboutaleb en Van Zanen eisen honderden miljoenen extra voor onderhoud aan de infrastructuur. Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Dit jaar dreigen al rijstroken dicht te moeten van de drukste brug van Nederland, waarschuwen de burgemeesters Ahmed Aboutaleb en Jan van Zanen in een brandbrief aan de formerende partijen. Dat meldt het AD. Er zou zelfs sprake zijn van ‘instortingsgevaar’. De burgervaders schreven hun brief namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Zij eisen honderden miljoenen euro’s extra voor wegen en infrastructuur.

De Van Brienenoordbrug, met dagelijks 250.000 voertuigen de drukste brug van het land, staat symbool voor de gebrekkige staat van onze infrastructuur, schrijven de twee burgemeesters aan de informateurs Dijkgraaf en Van Zwol.

Eind januari meldde Rijkswaterstaat dat de geplande opknapbeurt vier jaar wordt uitgesteld. Een desastreus besluit voor miljoenen automobilisten en de Nederlandse economie, aldus Aboutaleb en Van Zanen. ‘De kans bestaat dat komend jaar al lagere snelheden nodig zijn en rijstroken afgesloten moeten worden om instortingsgevaar te voorkomen.’

Het verkeer zal dan zijn weg via andere routes zoeken, voorspellen de bestuurders. ‘Wat zal zorgen voor enorme files van Leiden tot aan Breda.’