Spoorgoederenvervoer wil vaker voorrang krijgen

capaciteitsverdeling

Belangenorganisatie RailGood, DB Cargo Nederland, verladersorganisatie Evofenedex en het havenbedrijf van Amsterdam zijn het niet eens met een voorgestelde wijziging voor de capaciteitsverdeling op het spoor door het ministerie. Hiermee wordt bepaald welk type trein voorrang heeft bij conflicterende aanvragen. Volgens Hans-Willem Vroon, directeur van RailGood, is de positie van het goederenvervoer op het spoor door deze wijziging verder gedaald.

Foto: Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Spoorgoederenvervoer wil vaker voorrang krijgen | NT

Spoorgoederenvervoer wil vaker voorrang krijgen

capaciteitsverdeling

Belangenorganisatie RailGood, DB Cargo Nederland, verladersorganisatie Evofenedex en het havenbedrijf van Amsterdam zijn het niet eens met een voorgestelde wijziging voor de capaciteitsverdeling op het spoor door het ministerie. Hiermee wordt bepaald welk type trein voorrang heeft bij conflicterende aanvragen. Volgens Hans-Willem Vroon, directeur van RailGood, is de positie van het goederenvervoer op het spoor door deze wijziging verder gedaald.

Foto: Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu